03 Şubat 2022 Üniversitemiz ile MEB İş Birliğinde YLSY Bursiyerleri Toplantısı Gerçekleştirildi
19 Ağustos 2022 | 12:04

Üniversitemiz ile MEB İş Birliğinde YLSY Bursiyerleri Toplantısı Gerçekleştirildi

3 Şubat 2022 |  18:03

 

Üniversitemiz ile MEB iş birliğinde Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Bursluluk Programı Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörlük Yeni Senato Salonunda düzenlenen ve Zoom üzerinden de canlı yayınlanan toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Fazlı Polat, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız, MEB Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Tuba Korkmaz, Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatör Yardımcısı ve YLSY Burs Programı Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü birim personeli Fadime Kullep, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız gerçekleştirdi. MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız’a bu toplantıya teşrif ettikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Toplantımızın amacı, gelecekte bizim yerimize geçecek kardeşlerimizin konuşmalarını dinleyip soru, görüş ve temennilerine yer vermek. Gazi Üniversitesi, 96 yıllık bir dev çınar. İnşallah gittiğiniz ülkelerdeki programları tamamladığınızda döneceğiniz yer burası. Kendinizi iyi yetiştirmenizi arzu ediyoruz. Genel Müdürümüze, Daire Başkanımıza, siz değerleri kardeşlerimize, Üniversitemiz akademisyenlerine ve bu toplantıyı organize eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız ise yaptığı konuşmada, “Gazi Üniversitesiyle, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’la bir geleneği başlatıyoruz inşallah. Gazi Üniversitesi ve diğer üniversitelerle yapmış olduğumuz toplantılar dizisinde, üniversiteler ve MEB bursiyerlerinin iş birliğinde şu ana kadar yaklaşık 21 bine yakın bursiyer yurt dışına gönderilmiştir. Sizler de Gazi Üniversitesi adına şu an bulunduğunuz ülkelerde gerçekten çok önemli stratejik bir noktadasınız. Üniversitelerin belirlemiş olduğu ve bize bildirmiş olduğu alanlarda belirlenen kontenjan sayıları doğrultusunda öğrenci seçiyoruz ve gönderiyoruz. Onların şu anda programları ve yerleştirmeleri gerçekleşti. Onlarla inşallah 21-24 Mart 2022 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrif edecek olduğu bir toplantı düzenleyeceğiz. Özelikle bu toplantımızın amacı, Sayın Rektörümüzün de ifade ettiği gibi oradaki eğitiminizi tamamlayıp geldikten sonra ülkemizin en güzide en köklü üniversitelerinden olan Gazi Üniversitesinde bu görevi sizler üstleneceksiniz. Bu anlamda sizlerle ve danışmalarınızla bir araya gelmek istedik. Önümüzdeki süreç içerisinde diğer üniversitelerle de bu tür toplantılar yapacağız. Ben bugün burada ev sahipliği yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür ediyorum ve hepinize başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından toplantının öneri, görüş ve temenniler bölümüne geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve MEB Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız, bursiyer öğrencilerin ve akademik danışmanların konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Ayrıca, yurt dışındaki yüksek lisans ve doktora eğitimi ile eğitim sonrası çalışmalar hakkında da katılımcıların öneri ve temennileri değerlendirildi.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

Üniversitemiz ile MEB İş Birliğinde YLSY Bursiyerleri Toplantısı Gerçekleştirildi-1Üniversitemiz ile MEB İş Birliğinde YLSY Bursiyerleri Toplantısı Gerçekleştirildi-1Üniversitemiz ile MEB İş Birliğinde YLSY Bursiyerleri Toplantısı Gerçekleştirildi-1Üniversitemiz ile MEB İş Birliğinde YLSY Bursiyerleri Toplantısı Gerçekleştirildi-1

Ağustos 2022

Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
             
1 2 3 4 5 6 7
             
             
8 9 10 11 12 13 14
             
     
 
             
15 16 17 18 19 20 21
             
   
 
             
22 23 24 25 26 27 28
             
             
29 30 31 1 2 3 4
             

Diğer Haberler

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı’yı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Çocuk Metabolizma ve Nutrisyon Bilim Dalını Ziyaret Etti

Gazi Üniversitesi Shangai Ranking 2022 ARWU’da Başarılı Performansını Sürdürmeye Devam Ediyor

Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Mesleğinde Lider Rol Üstlenecek Hemşireler Yetiştiriyor

Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesinden Gelen Misafir Öğrencilere Sertifika Töreni Gerçekleştirdi

“İletişim Becerileri” Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Başladı

Tümü 

background image